Tentangku..






Nama diberi Nur Azliyana Binti Ab Kadir, anak ketiga dari 4 orang adik beradik.. huhuhu..nama manja dalam family… Kak nick..orang kampong n kawan2 sekolah dulu pon panggil kak nick pun panggil gitu gaks… tapi yang kelakarnya sekolah rendah dulu org panggil azli… atau ade jugak la yg panggil kak lie..kui3 Dilahirkan di Kampung Batu mengkebang ,Kuala Krai, Kelantan Darul Naim… lahir kul 3.45 pagi..aku ni anak jati kelate gitu… ni kampong mak… kampong ayah kat Kg Pasir Pekan, Kota Bharu. Ayah, Ab Kadir Bin Che Namat, petani, penoreh getah… pendek kata kerja sendiri la…Mak, Robiah binti Abd Rahman@ Deraman. Suri rumah… dulu, niaga pakaian.. karang ni bantu ayah kat kebun. Aku membesar di Kg Bertam Baru, Gua Musang. Aku ni anak kg…  anak jati kg gitu… Bukan org Bandar ok… J
Adik-beradik, kak long tersayang..Arin’ni dok Ganu,dulu keje kat MDGM after dapat anak sulong beberapa bulan kak long berhenti keje… payah dok jauh ngan anak n suami.. anak kat gua musang.. suami kat kuantan.. akhirnya after abang long(abang iparku) pindah ke Ganu.. kak long berhenti keje… karang ni anak da 3.. sulong laki (aniQ) 6 tahun, kakak(Umaira) 5 tahun dan si comel Alisya 2 tahun. Kakak yang kedua kak ngah… Norazihan, karang ni.. Cikgu kat Kerteh…anak sorg.. Fakhira, 2 tahun lebih… Adik yang bongsu.. Siti Aida, adik terchenta…. Da keje ha.. xnak belaja..biaq pi la dia…
Pelajar tahun akhir Pengajian Quran dengan Multimedia di Universiti Sains Islam Malaysia (USIM). Bersekolah menengah di Ma’ahad Muhammadi (P) Pasir Pekan. Sekolah rendah kat Sekolah Kebangsaan Bertam Baru, Gua Musang.
Aktif dalam sukan Rowing(mendayung).. bukan kayak ok… lau nak tau ape itu mendayung.. search kat internet.. mcm mane boat rowing.. tapi aku aktif till tahun 3 je.. tahun 4 ni.. da xsempat… dalam persatuan ni.. aku join Kelab Pembimbing Rakan Universiti(PRU).. antara persatuan yg glamour kat USIM… mcm2 benda aku buat….  Karang ni aku da aktif…. Da nak kuar da dari Usim.. kenangan terindah yang pernah aku cipta…
Aku ni jenis simple je.. org cakap garang… ehem2.. eh mane ade… xgarang mane pon… penyayang.. ececeh.. puji diri sendiri…la polak, jangan bagi aku marah udah la… kadang2 tu xmarah lg.. orang da cakap marah.. faham2 la lau aku marah camner… jangan risau.. baik punyer… cayelah aku ni open punya kawan.. juga anak yg baik gitu… bukan anak manja.. anak yg nakal.. ha.. satu lg.. kat usim ni org panggilku yana @ kak yana... uhuk3...

Huhuhuhuhihihih…